Evenementen

Denkdag AUVB 2024

Een moment om na te denken over het functioneren van de Unie.
Op dinsdag 23 april 2024 kwamen de leden van de AUVB bijeen om samen na te denken over hoe de impact van de AUVB voor de kwaliteit van de verpleegzorg te versterken en het functioneren van de AUVB te verbeteren?

Read More

Wie zorgt er voor onze zorgverleners?

31.01.2024 : De AUVB presenteerde haar Memorandum 2024 met vijf prioritaire structurele punten voor verpleegkundigen. De Ontmoting-Debat die volgde was rijk aan uitwisselingen.
We danken de verschillende politieke partijen en vertegenwoordigers van de ministeries die gezondheid in hun portefeuille hebben voor hun aanwezigheid.

Read More

Memorandum 2024

Wie zorgt voor onze zorgverleners? Tijdens de Covid-pandemie hebben we ervaren hoe essentieel verpleegkundige zorg is voor onze samenleving. Verpleegkundigen draaiden overuren in de frontlinie en vochten voor de gezondheid van ons allemaal. Maandenlang applaudisseerden we elke avond voor onze helden. Maar toen het applaus wegstierf, bleef er weinig politiek engagement over om hen écht te bedanken en te geven wat zij verdienen: structurele ondersteuning van deze essentiële sector.

Read More

Inschrijving : Ontmoeting-Debat 31.01.2024

De federale, regionale en Europese verkiezingen naderen snel. De nieuwgekozen politici zullen de toekomst van verpleegkundigen bepalen via het gezondheidsprogramma van hun partij. De AUVB vraagt onze (toekomstige) vertegenwoordigers om verpleegkundigen te steunen en te investeren in de beoefenaars van de verpleegkunde.

Read More

Trefpunt verpleegkunde 2023

De traditionele “Trefpunt Verpleegkunde”, georganiseerd in samenwerking met de FOD Volksgezondheid en de Algemene Unie van Verpleegkundigen van België (AUVB), vonden dit jaar plaats op donderdag 23 november 2023.

Read More

Manneken Pis in verpleeguniform

Manneken Pis eert zorgpersoneel en hult zich in verplegersuniform.
Algemene Unie van Verpleegkundigen dankt verpleegkundigen.

Read More

Eerste april 2023- allemaal in de Manneken Pis om 15u!

AUVB legt morgen de laatste hand aan haar roadshow in de Kunstberg - Place de l'Albertina.

Read More

Save the date 25.04.2023 Memorandum

De Algemene Unie van Verpleegkundigen van België (AUVB) organiseert op dinsdag 25 april 2023 voor de tweede maal een Denkdag over het memorandum. Het opzet is om het “Memorandum 2024” op te stellen en na te denken over de communicatie van de AUVB.

Read More

Roadshow Data & Plaatsen

Kom naar onze Roadshow!
We wachten op je!

Read More

Roadshow AUVB-UGIB-AKVB

De Algemene Unie van Verpleegkundigen van België (AUVB-UGIB-AKVB) komt naar u toe!
Vanaf maandag 20 maart tot zaterdag 1 april 2023 trekken vrijwilligers van de AUVB doorheen de 10 provincies van België en Brussel-Hoofdstad. We willen informatie over de beroepsverenigingen voor verpleegkunde, over de koepelorganisatie en over het beroep van verpleegkundige dichter bij jullie, beoefenaars van de verpleegkunde brengen.

Read More

Save the date : 24.11.2022 – Trefpunt Verpleegkunde

De traditionele "Trefpunt Verpleegkunde", georganiseerd in samenwerking met de FOD Volksgezondheid en de Algemene Unie van Verpleegkundigen van België (AUVB), vinden dit jaar plaats op 24 november 2022 van 9u00 tot 13u00 via Webinar.

Read More