De Algemene Unie van Verpleegkundigen van België zegt u “DANK!”

Dank u dat u er dag en nacht bent

Dank u voor de zorg

Dank u voor de informatie

Dank u voor de steun

Dank u voor het luisteren

Dank u voor de glimlach

Dank u om het verschil te maken.

Dank u…

 

Om u te bedanken kwam de AUVB persoonlijk naar u toe via een Roadshow. In de periode van maandag 20 maart tot zaterdag 1 april 2023 trokken vertegenwoordigers van de verschillende beroepsorganisaties voor verpleegkunde doorheen de 10 provincies van België en Brussel-Hoofdstad. Zij hebben informatie gegeven over de opdrachten van de beroepsorganisaties voor verpleegkunde, over de koepelorganisatie AUVB, over de ontwikkelingen betreffende het beroep op wetgevend vlak en over de acties die worden ondernomen om het beroep sterker te vertegenwoordigen.

Wij wisten het wel, maar u hebt het tijdens de Roadshow nog eens bevestigd. Momenteel is het zorgpersoneel vermoeid omwille van de werklast, de ergernis en de ontgoocheling over een gevoel van gebrek aan politieke actie ten aanzien van het beroep. Er is ontevredenheid over de functieclassificatie van het IFIC en de uitgetelde onderhoudsprocedures. U vertelde ons echter ook hoe enthousiast u was over het initiatief van deze Roadshow en over de informatie die het opleverde en over de mogelijkheid om ons uw vragen te stellen. We bespraken de deontologische code voor verpleegkundigen, we legden het attractiviteitsplan voor de verpleegkunde dat in 2022 vanuit de AUVB werd opgemaakt aan u voor, we spraken over het politiek memorandum 2019 en over het nieuw te schrijven memorandum voor 2024, we hadden het ook over de meerwaarde van de beroepsorganisaties verpleegkunde, over hun belang voor de dagelijkse praktijk en over de kwaliteit van de verpleegkundige zorg.

Op 1 april werd Manneken Pis symbolisch gekleed in zijn verpleegkundig uniform om een ode te brengen aan de beroepsgroep van de verpleegkundigen. Hij werd vergezeld door talrijke verpleegkunde vrijwilligers uit de drie gewesten en gemeenschappen en door de burgemeester van Brussel, dhr. Philippe Close.

En op deze 12e mei willen wij u nogmaals bedanken.

‘Bedankt!’ dat u er voor ons allemaal bent!

 

VIDEO