Medische reserve: oproep voor vrijwilligers in Brussel

De AUVB  steunt de Brusselse solidariteit

Oproep voor vrijwilligers in Brussel

Mevrouw, Mijnheer,

Naar aanleiding van de verdere verspreiding van het coronavirus COVID-19 willen veel gezondheidswerkers  hun ervaring benutten om bijkomende ondersteuning op het vlak van gezondheidszorg te bieden aan instellingen die dat nodig hebben. Zij kunnen zich vanaf nu via de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie (GGC) en de Franse Gemeenschapscommissie (FGC) inschrijven in een medische reserve om hulp te bieden in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Registraties via de volgende link: http://www.iriscare.brussels/nl/2020/03/19/corona-oproep-voor-een-reserve-van-vrijwilligers

Hebt u, naar aanleiding van het gebrek aan vrijwilligers of de sluiting van uw instelling, personeel dat momenteel niet tewerkgesteld wordt? Zij kunnen zich inschrijven op het Brusselse solidariteitsplatform. Zo kunnen ze bijspringen in instellingen waar er een personeelstekort is.

Door de GGC of de FGC erkende en gefinancierde instellingen die versterking nodig hebben, kunnen rechtstreeks contact opnemen met de ingeschreven personen. Noch de GGC, noch de FGC komt tussenbeide wat betreft afspraken, vergoedingen van prestaties of verzekering van vrijwilligers.

Omwille van de vertrouwelijkheid van de gegevens vindt u de lijst met vrijwilligers op een beveiligde pagina. Wenst u toegang tot die pagina, schrijf u dan in aan de hand van dit formulier.

Let op: om toegang te krijgen, moet u over een Microsoft 365-account beschikken. Als dat nog niet het geval is, moet u er een aanmaken voordat u kunt inschrijven.

We vragen u ook deze gegevens confidentieel te behandelen, niet onnodig te verspreiden en zeker niet met de media te delen.

Met vriendelijke groet,