Communicatieleidraad voor zorgverleners naar patiënten en naasten

Beste,

De Onderzoeksgroep Zorg rond het Levenseinde (Vrije Universiteit Brussel en Universiteit Gent) wil haar kennis en expertise in palliatieve en levenseindezorg ook aanbieden aan de zorgverleners in deze huidige COVID-19 crisis. Op basis van recente internationale ontwikkelde tools en in samenwerking met zorgverleners uit Vlaanderen, heeft men de volgende leidraad ontwikkeld:

COVID-19 Communicatieleidraad voor zorgverleners naar patiënten en naasten

Deze leidraad is een hulpmiddel ontwikkeld om hulpverleners bij te staan in hun soms moeilijke communicatie met patiënten en hun naasten tijdens de COVID-19 crisis. De leidraad werd ontwikkeld door het Center to Advance Palliative Care (CAPC, New York, VS). Wij hebben de leidraad vertaald en aangepast aan de Vlaamse zorgcontext en cultuur. We werkten hiervoor samen met een aantal Vlaamse zorgverleners uit verschillende medische disciplines die we hartelijk danken voor hun bijdrage.

U kunt de COVID-19 Communicatieleidraad vinden hier downloaden: http://www.endoflifecare.be/tools-voor-zorgverleners-covid-19.

Het staat u vrij deze leidraad verder te verspreiden binnen uw netwerken, voorleggen op teamvergaderingen of gebruiken in uw eigen praktijk. Het kan mogelijk ook een handige leidraad zijn bij toekomstige crisissituaties van vergelijkbare aard. Voor meer info binnen de onderzoeksgroep rond het Levenseinde (VUB-UGent).kunt u terecht bij dr. Aline De Vleminck (aline.de.vleminck@vub.be)

Met vriendelijke groeten