Enquête – Preventie van prikongevallen bij verpleegkundigen

beMedTech, de Belgische federatie van de industrie van de medische technologieën, start een nieuwe bewustmakingscampagne rond de preventie van prikongevallen bij verpleegkundigen (en medisch laboratoriumtechnologen) in België.

De preventiecampagne start met een enquêteonderzoek naar de prevalentie en naar de omstandigheden van prikongevallen bij verpleegkundigen zowel in de ziekenhuizen, in de woonzorgcentra als in de thuiszorg.

De AUVB-UGIB-AKVB wil deze campagne ondersteunen en vraagt al haar leden verenigingen om ook hun leden op te roepen naar de website van beMedTech te surfen www.bemedtech.be, door te klikken op de banner rond prikveiligheid en de vragenlijst in te vullen ook indien zij nog niet slachtoffer zijn geweest van een prikongeval! dit om bias van het onderzoek te vermijden.

Actieve ondersteuning door uw vereniging kan door:

De banners – hieronder – kunnen toegevoegd worden in de handtekeningen van mails of op de website (news en header) met toevoeging van de link.

Affiche A4 Prikongeval Accident de Piqûre 2019.pdf

Affiche A3 Prikongeval Accident de Piqûre 2019.pdf

De finale bedoeling is om in april 2020 een ronde tafel te organiseren met de ministers van Volksgezondheid en van Werk en met alle vertegenwoordigers van de verschillende betrokken beroepsverenigingen. Daar zullen onder andere de resultaten van dit enquêteonderzoek door de KU Leuven worden toegelicht.

Laat ons een sterk signaal geven richting beleidsmakers rond het belang van een prikveilige omgeving voor verpleegkundigen.

Alvast van harte dank voor uw actieve steun.