Onderzoek : Barometer Artificiële Intelligentie (AI)- toepassingen in de verpleegkundige praktijk

Beste collega’s,

Als je verpleegkundige bent, hebben we hier een vragenlijst voor je.

Link naar de vragenlijst NL : https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=ne2LSKfW1Ui6H-vsOCOzV7xvACmx0FNIsBYz3f8RN9BUQzFIUzJHQUc1Wjg3NjhIMENPOEVESEhLOS4u

Door de vragenlijst te beantwoorden, help je ons om zoveel mogelijk informatie te verzamelen over de huidige stand van zaken wat betreft het gebruik van Artificiële Intelligentie door verpleegkundigen. We hebben uw antwoorden nodig om beter te begrijpen hoe we ons moeten positioneren ten opzichte van AI in de verpleegkundige praktijk en wat we nodig hebben voor de toekomst.

De resultaten van de enquête zullen worden voorgesteld op de Ontmoetingsdag voor Verpleegkundigen die gezamenlijk wordt georganiseerd door de FOD Volksgezondheid en de Algemene Unie van Verpleegkundigen van België (AUVB) op 27 november 2024.

Betreffende de vragenlijst :
Van Artificiële Intelligentie (AI) wordt beweerd dat ze door de inzichten die ze zou kunnen verschaffen, kansen biedt om de gezondheidszorg te verbeteren. Over het werkelijke nut van AI voor de klinische praktijk, de betrouwbaarheid en de inherente veranderingen die ermee gepaard gaan, stellen heel wat zorgprofessionals zich echter vragen.

Deze vragenlijst wil een stand van zaken opmaken over het huidige gebruik van AI in de verpleegkunde, wat de belangrijkste betrokkenen van AI vinden, hoezeer AI nu al aanvaard is in de praktijk en welke perspectieven AI biedt. We zijn ook geïnteresseerd in de obstakels die de toepassing van AI in de weg staan en de bezorgdheden die professionals hierover hebben.

Deze vragenlijst vraagt 10 tot 15 minuten van uw tijd en is volledig anoniem. De gegevens worden enkel verwerkt in het kader van dit project.

Aarzel niet om de vragenlijst op je Facebookpagina of je website te plaatsen en door je netwerk te verspreiden.

Alvast bedankt voor uw tijd.